torstai 5. heinäkuuta 2012

Demoni II


Betula nana, osa 40

”Olet rohkeampi mies kuin olisin koskaan osannut arvata, Mihail Netronova”, mustaan kaapuun pukeutunut mies totesi tyytyväisellä äänellä.

Vapauttamalla demoninsa Mihail oli pelannut suoraan mustaan kaapuun pukeutuneen miehen pussiin. Mies hymyili tyytyväisesti ja viskaisi vielä hätäisesti elossa olevan Vihtorin kuopan rinnettä alas. Pölypilvi peitti näkyvyyden eikä mies nähnyt kuopan pohjalle asti. Hän kuitenkin tiesi, että demoni oli siellä ja pian demonin voimat olisivat hänen.

Mustaan kaapuun pukeutunut mies lähti itsevarmasti kävelemään kuopan rinnettä alas.

Kuopan pohjalla ei kuitenkaan ollut ketään. Ei demonia, ei Mihail Netronovaa, ei henkihieverissä olevaa Vihtori Honkasaarta tai kuolleita palatsin vartijoita. Mustaan kaapuun pukeutunut mies pälyili hermostuneesti ympärilleen ja yritti etsiä merkkejä edellä mainituista. Ainut merkki kuitenkin oli kuopan reunaa pitkin valuneet verivanat, jotka olivat nyt jo hieman kuivahtaneet.

Mustaan kaapuun pukeutuneen miehen ajatuksiin alkoi hiipiä pelottava ajatus siitä, että hänen suunnitelmassaan oli jokin aukko. Kuin häneltä olisi jäänyt jokin yksityiskohta huomaamatta. Ajatus tuntui kuitenkin mahdottomalta, sillä oli juoninut tätä samaa suunnitelmaa jo toistasataa vuotta sitten. Mies huitoi hermostuneesti miekallaan ilmaa ja sai aikaan pienen ilmavirran. Pölypilvi oli kuitenkin sitkeässä.

Sitten kuopan reunan suunnasta kuului ukkosen jyrähdystä muistuttava ääni.

Ääni sai mustaan kaapuun pukeutuneen miehen jännittämään lihaksensa ja asettumaan valmiusasentoon. Hetkenaikaa oli vielä hiljaista. Jokainen hiljaisuuden sekunti tuntui tuskallisen pitkälti. Hiljaisuutta kesti vain kymmenisen sekuntia, mutta se tuntui kymmeniltä minuuteilta, ellei kokonaisilta tunneilta. Sitten ukkonen pääsi valloilleen.

”Helvetin lieska saakoon omansa!” Kuului demonin ylitsejylisevä ääni ja samassa mustaan kaapuun pukeutunut mies alkoi jo tuntea lähestymän kuumuuden.

Samassa demonin miekkaloitsun koko voima paiskautui kohti mustaan kaapuun pukeutunutta miestä. Miestä ei kuitenkaan yllätetty vaan tämä torjui iskun. Isku oli kuitenkin niin voimakas, että se tuntui raskaalta myös mustaan kaapuun pukeutuneelle miehelle.

Nyt mustaan kaapuun pukeutunut mies näki demonin koko komeudessaan ja kauheudessaan. Lähes kolmimetrinen pelkkää luuta ja lihasta oleva demoni painoi tulesta ja laavasta muodostunutta miekkaansa kohti mustaan kaapuun pukeutuneen miehen miekkaa ja kasvoja. Kipinät lensivät demonin miekasta ja demonin ja miehen miekkojen törmäyskohdasta. Ilman lämpötila kohosi nopeasti yli kolmenkymmenen ja oli pian neljässäkymmenessä asteessa. Hikipisara valahti mustaan kaapuun pukeutuneen miehen posken ylitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti