torstai 30. elokuuta 2012

Kasvottoman miehen lahja



Betula nana, osa 48

”Katso nyt kasvojani, Mihail Netronova!” Mustaan kaapuun pukeutunut mies huusi Mihailille hulluutta pursuavalla äänellä, joka päättyi käkättävään nauruun.

”Sinulla edes ole kasvoja!” Victoria huusi kaikkien yllätykseksi mustaan kaapuun pukeutuneelle miehelle.

”Ja sinulla ei ole itsesuojeluvaistoa”, mustaan kaapuun pukeutunut mies totesi ja paiskasi Victorian ajatuksensa voimalla sisään heidän takanaan olevan talon ikkunasta.

”Sinä saasta!” Tomas huusi vihaisesti mustaan kaapuun pukeutuneelle miehelle ja oli ryhtymässä loitsimaan, kun mustaan kaapuun pukeutunut mies paiskasi katseellaan myös Tomaksen sisään samaisesta ikkunasta.

Mihail, Emily ja Mihailin demoni korjasivat asentoaan valmiimmaksi hyökkäyksiä varten, mutta kukaan ei kuitenkaan tehnyt liian äkkinäisiä liikkeitä, jotta eivät ärsyttäisi mustaan kaapuun pukeutunutta miestä. Johan Mittz sen sijaan piiloutui talonraunioon.

”Löytyihän sieltä muutama järkevämpi ja rauhallisempi yksilö”, mustaan kaapuun pukeutunut mies totesi ja nosti kaapunsa hupun peittämään kasvotonta päätään.

Ilmapiiri alkoi pikkuhiljaa taas kiristyä. Palatsin vartijat lähestyivät mustaan kaapuun pukeutunutta miestä pikkuhiljaa, mutta mies ei näyttänyt olevan asiasta huolestunut. Palatsin vartijat alkoivat saartaa nyt myös Mihailia, Emilyä ja Mihailin demonia, mikä kyllä huolestutti kolmikkoa.

”Kuten jo äsken sanoinkin, tämä tilaisuus on päättymässä. On siis hyvästien aika. Vielä sitä ennen annan kuitenkin yhden erolahjan”, mustaan kaapuun pukeutunut mies ilmoitti pyörähtäen ympäri ja pyyhkäisi käteensä unohtuneen miekkansa olemattomiin.

”Tämä lahja on Mihailille ja hänen demonilleen”, mustaan kaapuun pukeutunut mies lisäsi ja kääntyi takaisin Mihailiin päin. Samalla hänen keräsi sopivan annoksen taikavoimiaan käsiensä ulottuville.

Mihail ja demoni hänen vierellään olivat entistä enemmän varuillaan ja katsoivat mustaan kaapuun pukeutunutta miestä tuimalla ilmeellä. Emilyn katseesta sen sijaan paistoi pelko ja huoli.

”En halua, että käytätte voimianne turhan paljon ennen kuin kohtaamme seuraavan kerran. Palautan teidät kyllä takaisin kunhan näen siihen sopivan ajan olevan käsillä”, mustaan kaapuun pukeutunut mies sanoi vielä ennen kuin lausui nopean loitsunsa.

Miehen käsistä juoksi mustanharmaata pilveä, joka ympäröin Mihailin ja tämän demonin nopeammin kuin kukaan ehti reagoida. Mihail tunsi nopeasti valtavan määrän kipua ja sitten kipu oli jo poissa. Sitten hän tunsi hartioillaan raskaiden vuosien painon. Sellaisten vuosien painon, joita hän itse ei ollut elänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti