torstai 13. syyskuuta 2012

Sarnel


Betula nana, osa 50

Ilma pölypilven yläpuolella oli viileämpää kuin alhaalla maassa. Mustaan kaapuun pukeutuneet miehen katoamisen aiheuttama räjähdys oli myös saanut Kristorosan taikuuden kokoamat pilvet hajaantumaan ja nyt tähtitaivas pilkotti pilvenrepaleiden väleistä. Ilman maasta kuuluvia huutoja ja puhetta tunnelma olisi ollut hyvinkin seesteinen.

”Kuka olet?” Mihail kysyi maton etupäässä istuvalta sammakolta käheällä vanhan miehen äänellään.

Sammakko vilkaisi häneen ja virnisti.

”Olen sinun demonisi ja nimeni on Sarnel. Se mustaan pukeutunut heppu teki minulle saman tempun kuin sinullekin. Onneksi tämä ruumis kykenee sentään johonkin taikuuteen, kuten tähän lentävään mattoon. Taisteleminen ei kuitenkaan missään tapauksessa onnistuisi”, sammakko vastasi.

Mihail ja Emily kuuntelivat hiljaisina ja mietteliäinä.

”Mihin olemme matkalla?” Mihail esitti jatkokysymyksen sammakolle.

”Pois. En ole varma, mutta meidät olisi mahdollisesti teilattu tuolla alhaalla hyvinkin nopeasti jos olisimme jääneet. Aikaisemmin kukaan ei uskaltanut lähestyä meitä, koska musta heppu oli paljon vaarallisempi vastus”, Sarnel vastasi.

”Lähdetään pohjoiseen”, Mihail sanoi.

Hän ei tiennyt miksi hän halusi pohjoiseen. Hän vain tiesi, että se oli oikea suunta. Suunta, johon hänen täytyi nyt kulkea.

”Tiesin, että sanoisit noin”, Sarnel huomautti virnistäen.

”Ettekö voisi mitenkään jäädä? Kyllä rehtori varmasti ymmärtää”, Emily sanoi suru murtamalla äänellä. Hän oli jo valmiiksi aavistanut, että häntä ei otettaisi mukaan.

”Ei tämä ole kitkerien hyvästien paikka. Voit lähteä mukaamme jos haluat. Mihailin kannalta se voisi olla jopa parempi jos lähdet mukaan. Minun ruumiini ei ole tarpeeksi suuri tai vahva, että voisi auttaa häntä ruumiinsa vanhuuden kanssa”, Sarnel sanoi Emilylle.

Emily ilahtui heti ja halasi Mihailia, kun suuri kivi hänen sydämeltään oli pudotettu pois. Sitten hän nosti katsettaan ylöspäin pitkin Mihailin vanhan miehen kehoa ja tiesi, että hänen rakastamansa mies oli jossakin tuon kehon sisällä. Emily suuteli Mihailin kuivia huulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti