keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Opintotukihaaste: Ensimmäinen viikko



Lue mistä on kyse tästä.

Haastekuukaudestani on kulunut nyt ensimmäinen viikko. Rahaa on jäljellä 105,54 euroa tilillä ja kukkarossani on muutama kolikko. Ensimmäinen viikko meni siis yli budjettinsa, kun rahaa kului viitisen kymppiä ja kulut vielä nousevat, kun maksan oman osuuteni viikonlopun matkakuluista kotipaikkakunnalleni Rautalammille. Syyllistä budjetin ylittymiseen minun ei tarvitse edes etsiä, kun tiesin budjetin ylittyvän jo alkuviikosta. Syynä oli torstainen yökerhossa käväiseminen.

Onnistuin kuitenkin pitämään budjetin yllättävän hyvin koossa, kun koko yökerhoreissuun meni vain hieman yli kaksikymmentä euroa. Ostin muutaman siiderin juotavaksi ennen yökerhoon menemistä ja itse paikanpäällä join vain kaksi hanasiideriä. Onneksi nekin olivat halpoja. Lisäksi piti tietysti hakea nakkikioskilta syötävää hampurilaisen muodossa, joka osoittautui varsin mainioksi evääksi vaikka ehtikin hieman jäähtyä, kun kävelin kaupungin keskustasta Kuokkalan keskustaan.

Kävin siis juhlimassa, mutta säästeliäästi. Tietysti tämänkin jo tarkoittaa sitä, että loppukuulle jää jonkin verran vähemmän rahaa jokaiselle viikolle. Nyt on siis pienen vyönkiristyksen paikka tai loppukuusta syödään pelkkää riisiä.

1 kommentti:

  1. Opintotuen pienuuden vääryyksiä on ehkä just se, että jos käy elokuvissa tai baarissa tai saa parkkisakon niin koko loppukuu on makaroninsyömistä.

    VastaaPoista