maanantai 18. helmikuuta 2013

Opintotukihaaste: Toinen viikko



Lue haasteeseen liittyvät aikaisemmin kirjoittamani tekstit: Lähtö ja Viikko 1.

En onnistunut toisellakaan viikolla aivan niin hyvin tiivistämään budjettiani kuin olisin halunnut. Rahaa kului suurin piirtein yhtä paljon kuin edelliselläkin viikolla. Osa tuosta rahasta kului kuitenkin asioihin, jotka eivät olleet jälleen niin tärkeitä elämisen kannata ja olisivat voineet olla vältettävissä tai olivat asioita, jotka olisi pitänyt maksaa jo aikaisemmin. Jos nämä niin sanotut kertaerät otetaan pois, niin rahankulutukseni parantui jo huomattavasti. Seuraavalle kahdelle viikolle budjetti kuitenkin tiukkeni entisestään, joten millekään satunnaiserille ei loppukuusta tule olemaan tilaa.

Koska kaaviot ovat edelleen hauskoja ja elävöittävät tekstiä mukavasti.

Tässä jo kahden viikon aikana on varsin tuntuvasta tullut esille elämässä se, että kun ei ole rahaa niin tuntuu siltä, ettei voi tehdä mitään. Baarissakaan ei ole kiva käydä, kun tietää, että jos ottaa toisen tuopin niin huomenna ei voi syödä (tai kuun viimeisellä viikolla ainakaan ei voi syödä). 150 euron kuukausibudjetissa myös esimerkiksi elokuvalippu alkaa tuntua hyvinkin äkkiä.

Ensimmäiset kaksi viikkoa on haasteessani ollut suhteellisen löysää aikaa. Viimeisellä kahdella viikolla rahaa on kuitenkin jäljellä paljon vähemmän. Maanantaihin lähdettäessä oli tililläni rahaa 61,31 ja kukkarossani sen verran kolikoita, että tänään sain sillä rahalla yliopistolla lounaan. Näillä mennään viimeiset kaksi viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti