torstai 25. heinäkuuta 2013

Portti valkoisesta kivestä



Betula nana, osa 93

Hieman ennen penkereen päässä olevaa saareketta penkereessä oli valkoisesta kivestä rakennettu koroke, jota Kaemon kutsui aukoiksi. Valkoinen kivi läpäisi muuten pääasiassa sorasta koostuvan penkereen koko leveydeltään ja jatkuikin hieman yli sen molemmin puolin. Valkoinen kivi nosti tietä myös hieman muuta pengertä korkeammalle ensin loivasti nousten, sitten tasaisena ja sitten loivasti laskien. Vaunut nousivat ja laskivat tien tason mukaan aivan kuin tie olisi ollut koko ajan tasainen kuin peilityyni järvi.

Korokkeelle oli myös rakennettu valkoisesta neliskulmainen portti, jonka läpi tie kulki. Portti koostui vain kahdesta pystykivestä ja niiden päällä lepäsi yksi vaakakivi. Kivi oli kuitenkin niin taitavasti veistetty, että näytti kuin koko koroke portteineen olisi veistetty yhdestä kivestä. Portti oli myös suuri, sillä vaunut, jotka itsessään olivat jo hyvin suuria, olisivat mahtuneet kulkemaan portista samaan aikaan ja silti portti olisi ollut väljä.

Valkoinen kivi hohkasi taikuutta, erityisesti portin ulkopuolella. Portin sisäpuolella kiven taikavoima oli kevyempi. Tämä oli syy, miksi Kaemon kutsui koroketta aukoksi. Tämä valkoisesta kivestä rakennettu portti oli ainoa kulkuaukko koko saareketta ympäröivän valtavassa voimakentässä.

”Valtava voimakenttä. Kuinka pidätte sitä yllä?” Mihail ihmetteli, kun he olivat tulleet portin läpi.

”Tuo oli voimakentistä ensimmäinen ja ohuempi. Toinen, joka on aivan maidemme ympärillä, on vasta edessäpäin. Voimakentän ylläpito on sellainen salaisuus, että sitä en voi teille kertoa”, Kaemon sanoi.

”Tietenkin, anteeksi”, Mihail sanoi nopeasti, kun huomasi Kaemonin tarkkailevan katseen.

Mihail katsoi taivaalle ja huomasi sen olevan voimakentän takia sinisempi kuin hetkeä aikaisemmin. Sitten Mihail katsoi eteenpäin ja näki toisen suojakentän ja toisen portin.

Toinen portti oli valtaisa. Jo itse portti oli linnoitus, jonka valloittamiseen ei kykenisi mikään olemassa oleva armeija. Portti oli kuitenkin vain portti. Linnoitus jatkui portin kummallakin puolella lähtien kiertämään karshaanien asuttamaa saareketta ympäri. Portti ja linnoitus oli tehty samaisesta valkoisesta kivestä, mutta portin ovet oli valettu syntyteräksestä. Linnoituksen ylälaidasta lähti aikaisempaa voimakenttää paljon voimakkaan voimakenttä, joka oli niin paksu ja vahva, että sen pinnassa kimpoili välissä sinisiä salamoita.

”Tuo ei ole mahdollista”, Mihail sanoi katsellessaan voimakenttää.

Kenttä sumensi hänen kykynsä seurata ja tunnistaa taikuutta.

”Se on mahdollista ja se on olemassa”, Kaemon sanoi.

”Olette todella suuri kansa”, Mihail sanoi Kaemonille syvästi kunnioittavalla äänellä.

Kaemon nauroi Mihailin kunnioitukselle.

”Olemme enää vain rippeitä siitä, mitä joskus olimme”, Kaemon sanoi.

Vaunujen lähestyessä toinen valtavista syntyteräksisistä ovista aukesi päästääkseen vaunut portista sisälle. Kun vaunut olivat portin sisäpuolella, ovi kolahti kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti