torstai 31. lokakuuta 2013

Vanhimpien neuvosto II



Betula nana, osa 107

Vanhimpien neuvosto istui pyöreässä salissa puolikaaressa Kaemonin avaamaa ovea vastapäätä. Vanhimpien neuvosto koostui vanhoista karshaaneista. Jokaisella oli kasvoillaan merkkejä menneistä sodista ja vuosista. Vain harvalla neuvoston jäsenellä oli enää muuta kuin harmaata karvaa.

Neuvoston jäsenet istuivat suurilla nojatuoleilla mukavasti ja jokaisella oli ainakin yksi avustaja vierellään, muutamalla oli jopa neljä avustajaa. Neuvostossa oli yhteensä seitsemän jäsentä.

Vasemmalta ensimmäisenä istui karshaani, joka joskus oli ollut tummanruskeakarvainen, mutta nyt tummanruskeaa oli vain siellä täällä harmaan seassa. Karshaani oli pukeutunut voimakkaanturkoosiin. Avustajina karshaanilla oli nuori naiskarshaani haaleanturkoosissa toogassa vasemmalla puolella ja nuori verenpunaiseen haarniskaan sonnustautunut mieskarshaani oikealla puolella. Mieskarshaanilla oli suuri sapeli, joka lepäsi huotrassaan ja sotisovan tunnus oli turkoosi.

Toisena istui tasaisensyväharmaa karshaani, jonka vasemman silmän päällä oli kultainen silmälappu. Tällä karshaanilla oli epätavallisen pitkät viikset, jotka nekin olivat harmaat. Avustajana karshaanilla oli yksi karshaani, jolla oli muistiinpanovälineet esillä. Näiden kahden vaatetus ja asusteet olivat mustavalkoisia.

Kolmantena istui karshaani, jolta puuttui oikea korva. Alue korvan paikan ympärillä oli myös karvaton. Muuten karshaanin karvoitus oli lähes puhtaanvalkoista. Avustajana tällä karshaanilla oli kaksi naiskarshaania, joista toinen oli nuori ja hoikka ja toinen vanhempi ja tukevampi. Kaikki kolme olivat pukeutuneet ruskeaan.

Neljäntenä, eli keskimmäisenä, istui kullankeltakarvainen karshaani, joka tosin oli hieman sieltä täältä jo harmaantunut. Avustajina karshaanilla oli kaksi mieskarshaania, sotilas ja kirjuri, sekä naiskarshaani, joka oli miehiä nuorempi. Vaatetus ja asusteet heillä oli vaaleanpunaista ja kultaa.

Viidentenä istui harmaa karshaani joka oli pukeutunut tummansiniseen. Avustajina hänellä oli kaksi sinisissä kaapuihin sonnustautunutta karhsaania. Molemmilla oli miekka lanteellaan.

Kuudentena istui muita neuvoston jäseniä lihavampi karshaani, jolla oli avustajina kolme nuorta naiskarshaania ja yksi vanttera sotilas. Karshaanin turkki oli harmaa ja sieltä täältä takussa. Kaikki olivat pukeutuneet oranssiin.

Seitsemäntenä, eli viimeisenä ja toisessa päässä reunimmaisena, istui muita neuvoston jäseniä nuoremman näköinen karshaani. Tämän karvoitus oli vielä kokonaisuudessaan tummanruskea. Tällä karshaanilla oli silmälasit. Avustajina karshaanilla oli kaksi nahkahaarniskaan pukeutunutta sotilasta. Karshaani ja avustajat olivat pukeutuneet violettiin.

”Tervetuloa, hyvät ystävät”, keskellä istuva kullankeltakarvainen karshaani sanoi heille, kun he olivat päässeet keskelle salia suoraan vanhimpien neuvoston katseiden alle.

Juuri puhunut karshaani ja tämän avustajat näyttivät ainoilta, jotka suhtautuivat tulijoihin positiivisesti tai edes neutraalisti. Muualla katseet olivat enemmän ja vähemmän halveksivia, yleensä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti