torstai 3. huhtikuuta 2014

Palatsin vanki



Betula nana, osa 129

Emily katsoi ulos ikkunasta. Lasin ulkopuolella oli paksut kalterit. Kalterin toisella puolella näkyi kaunis maisema tiilitaloineen ja puistoineen. Emily ei olisi voinut enempää vihata maisemaa.

Jonakin toisena aikana ja toisella tavalla paikkaan tulleen hän olisi varmasti rakastanut maisemaa. Nyt hänen sydämensä oli kuitenkin aivan muualla.

Emily oli vankina, muttei silti osannut muuta kuin olla huolissaan Mihailista. Kuinkahan tämän oli käynyt?

Emily kääntyi pois ikkunasta. Huone oli tilava. Huoneen perällä oli suuri sänky. Sängyn vieressä oli sermi, jonka takana saattoi vaihtaa vaatteita. Ja vaatteita Emilylle oli tuotu paljon. Hän saattoi vaihtaa vaatteet kerran tunnissa, eikä hänen silti tarvitsisi käyttää samaa asua kahta kertaa viikossa. Vaatteet olivat upeita, mutta Emily tyytyi vaatteisiin, jotka hänellä oli päällään silloin, kun hänet oli kaapattu.

Emily meni istumaan ikkunan vieressä olevan nojatuoliin. Nojatuolin vieressä oli toinen samanlainen ja ikkunasta vastakkaisessa nurkassa oli toiset kaksi nojatuolia. Molempien nojatuoliparien välissä oli pieni pöytä. Näiden kalusteiden lisäksi huoneessa oli vain muutama suuri maljakko.

Huoneen ovi ei ollut lukossa, mutta sen ulkopuolella oli kolme vartijaa. Jos Emily lähtisi huoneesta, niin kaksi vartijaa lähtisi seuraamaan häntä ja yksi jäisi ovelle. Emily ei pitänyt vartijoiden seurannasta, joten hän pysytteli pääasiassa huoneessaan. Kerran tai kahdesti päivässä oli kuitenkin pakko käydä ulkona, etteivät seinät alkaneet kaatua päälle.

Vartijat eivät puhuneet Emilylle sanaakaan. Ainoa, jonka kanssa Emily oli koko vankiaikanaan puhunut, oli Joel. Emily näki Joelia jokaisen ruokailun yhteydessä ja Joel yritti herättää keskustelua mahdollisimman runsaasti. Emily ei kuitenkaan yleensä ollut juttupäällä.

Emily yritti saada aikaansa kulumaan huoneessaan, mutta tekemistä ei ollut. Lopulta hän kyllästyi ja hänen oli pakko lähteä ulos huoneesta.

Emily avasi oven ja katsoi ulos. Huoneen ulkopuolella oli kolme vartijaa paikoillaan. Yksi vartijoista katsoi takaisin. Emily astui ulos huoneesta ja lähti kävelemään pitkin käytävää. Kaksi vartijaa lähti seuraamaan häntä. Vartijoiden katse painoi niskassa ja alkoi nopeasti ahdistaa.

Emily halusi pois. Emily halusi Mihailin luokse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti