torstai 28. toukokuuta 2015

Sisko V



Betula nana, osa 183

Mihail kaatui iskun voimasta ja Alyssa jatkoi hyökkäystään. Alyssa ei kuitenkaan päässyt Mihailin kimppuun maahan, vaan hänet lävisti joukko Emilyn puunkirouksen oksia. Alyssa rimpuili ja kirkui hetken aikaa oksien lävistämänä.

Sitten Alyssa oli taas kuollut ja hänen jo valmiiksi paksuuntunut verensä valui oksia pitkin kohti Emilyä.

Huoneessa oli pitkään hiljaista, kun kukaan kolmikosta ei tahtonut uskoa, mitä oli tapahtunut. Etenkään Mihail, jonka kaulasta edelleen valui verta, ei halunnut uskoa, että hänen uudelleen henkiin herättämänsä Alyssa oli hyökännyt hänen kimppuunsa selvänä tarkoituksenaan yrittää tappaa Mihail. Yhtään helpompi asia ei ollut se, että nyt alussa oli kuollut uudestaan ja hänen henkiin herättämisensä vielä uudestaan alkoi olla mahdotonta. Mitä Mustaan kaapuun pukeutuneen miehen tutkimuksista saattoi päätellä: ensimmäinen henkiin herätys oli helpoin. Siitä eteenpäin jokaisella kerralla tarvittava taikavoima moninkertaistui kohti ääretöntä. Ei Mihailillakaan ollut sellaisia voimia.

Emily oli ensimmäinen, joka liikkui. Hän laski puunkirouksen oksilla Alyssan takaisin kivilattialle samaan paikkaan, jossa hän oli maannutkin. Kun Mihail ja Nils eivät vieläkään liikahtaneet, Emily nosti huoneen laidalla lojuneen kankaan ja asetti sen Alyssan peitteeksi. Vasta kun Alyssa oli peitetty, Mihail painoi päänsä ja huokaisi. Emily meni Mihailin luokse ja alkoi hoitaa tämän haavaa.

”Anna valua kuiviin”, Mihail sanoi.

”En varmasti anna”, Emily sanoi.

Mihail hymähti.

Nils nousi ylös ja pyyhki kaapunsa.

”Takaisin työpöydän ääreen”, Nils sanoi.

Mihail nyökkäsi Nilsille ja Nils poistui huoneesta.

”Alyssa on nyt sitten oikeasti kuollut”, Mihail sanoi.

”Eikö häntä voi yrittää herättää uudestaan?” Emily kysyi.

”Se vaatisi sellaisia voimia, joita ei ole kenelläkään”, Mihail vastasi.

Emily nyökkäsi.

”Mitäs sitten?” Emily kysyi.

”En tiedä”, Mihail vastasi.

Emily puhdisti ja sitoi Mihailin kaulan haavan. Sinä aikana Mihail ei puhunut mitään. Hän vain pohti, mitä nyt pitäisi tehdä.

”En voi jäädä tänne homehtumaan enää yhtään pidemmäksi aikaa. Léosta tarvitsee ruhtinastaan”, Mihail sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti