torstai 8. lokakuuta 2015

Uutta liittolaista etsimässä



Betula nana, osa 200

Edkar Netronova oli innokas saamaan kaiken mahdollisen tiedon vihollisesta, jota vastaan taistelemiseen oli saanut uuden mahdollisuuden. Mihailin neuvonantajien joukolla oli kuitenkin paljon sulattamista joukon uudessa jäsenessä, joka haisi mädälle ja joka oli olemattoman armeijan komentaja. Nilsillä oli pulaa tuoreista ruumiista, joita hän olisi voinut eläyttää Edkarin johdettavaksi. Mihail epäili, että Karlilla oli jotakin tekemistä asian kanssa. Häntä vastaan Mihail ei kuitenkaan halunnut ryhtyä, sillä liittolaisten lista oli muutenkin aivan liian lyhyt.

Nyt Mihail halusi kuitenkin saada yhden nimen lisää tuolle listalle. Sitä varten hän oli matkustanut Netronovalasta meren rannalle.

Merituuli tuoksui suolaiselle ja aallot jylisivät rantakallioita vasten.

”Ikävää, etteivät aistini ole sillä tasolla, millä ne olivat aiemmin”, Edkar sanoi.

Mihail oli ottanut Edkarin mukaansa, että kenellekään ei tulisi ylimääräisiä tilaisuuksia päästä hänestä eroon.

”Kuluneeseen aikaan nähden se ei varmaan ole mikään ihme. Nils tutkinee asiaa tarkemmin, kun hän ehtii”, Mihail sanoi.

”Toivon mukaan hän kuole työmääräänsä ennen sitä”, Edkar sanoi.

”Jos hän kuolee, niin herätän hänet takaisin eloon”, Mihail sanoi.

”Ehkä hän osaa hillitä työmääräänsä. Hän oli löytänyt jo seuraajiakin. He pääsevät jo tekemään osan eläytyksen valmistelusta”, Edkar sanoi.

”Se on hyvä, että hän saa koulutettua seuraajia. Kun taistelu alkaa, tarvitsemme heitä”, Mihail sanoi.

Edkarin vierestä kuului murahdus. Murahtaja oli Edkarin epäkuollut karhu Nalle, jonka Nils oli varta vasten metsästättänyt ja eläyttänyt Edkaria varten.

”Ole Nalle ihan rauhassa. Kyllä Nils varmasti eläyttää myös sinulle muutaman kaverin”, Edkar sanoi.

”Nils on hyvä mies”, Miranda sanoi.

Miranda oli Edkarin palvelijatar. Hän oli myös epäkuollut. Mihail oli herättänyt hänet takaisin eloon sen jälkeen, kun Miranda oli kuollut Mihailin armeijan sotilaiden välille syttyneen kapakkatappelun aikana. Nils oli taidokkaasti onnistunut hankkiman ruumiin ennen sen hautaamista. Mirandan ikäväksi hänen perheensä ei hyväksynyt epäkuollutta tytärtä.

Mihail käänsi katseensa mereltä takaisin sisämaahan, missä heidän loppuseurueensa oli. Emily oli halunnut tulla mukaan lemmikkeineen. Samoin Sarnel ja Narsha olivat mukana. Earnestiin olivat jääneet Karl, Hans ja Yldrim sekä tietysti Nils, joka teki töitä kuolleestamanauksen tutkimustensa parissa.

Seurue toi Mihailin mieleen ajan Vihersalosta lähdön jälkeen ja ennen Netronovalaan saapumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti