torstai 20. lokakuuta 2016

Rakennustöitä nekropolin varjossa



Betula nana, osa 251

Työmaa nekropolin varjossa jatkui samaan aikaan, kun Sarnel ja Narsha tutkivat pyramidin sisältä löytynyttä kaupunkia. Myös Nils Tammi osoitti kiinnostustaan päästä tutkimaan pyramidin sisältöä, mutta kuolleestamanauksen valmistelut pitivät hänet kiireisinä syvemmällä nekropolissa.

Väliaikaiset asunnot olivat jo nousseet joen rantaan ja sataman allas kaivettu lähes kokonaan. Satamasta puuttui vielä kivireunat sekä laiturit. Kanavista oli kaivettu vasta alkua. Jokea patoavaa pengertä ei oltu päästy vielä juuri tekemää, kun kiviä ei tahtonut riittää reunojen vahvikkeeksi ja suurin osa satamasta ja kanavista kaivetusta maasta meni muun alueen tasoittamiseen ja korottamiseen. Kiven puutteen vuoksi muureja tai pysyvämpiä rakennuksia ei päästy vielä rakentamaan.

”Tarvitsemme kiveä”, Setenh sanoi.

”Niin tarvitsemme, mutta kaikki lähialueen kiviaines on käytetty nekropolin rakentamiseen”, Mihail sanoi.

”Ja hautojen purkaminen ei tiedä hyvää onnea. Kivi pitää hakea muualta”, Setenh sanoi.

”Se vaatii aikaa ja työvoimaa. En tiedä onko meillä kaiken tarvitsemamme kiven hankkimiseen riittävästi kumpaakaan”, Mihail sanoi.

Setenh yritti miettiä muita ratkaisuja.

”Voisimmeko kaivaa kiveä maan alta?” Setenh kysyi.

”Ehkä, mutta sekin pitäisi tehdä riittävän kaukana. Emme myöskään tiedä kuinka syvällä kallio on”, Mihail.

”Sitähän voidaan testata vaikka jossakin kohdin, mihin kanava on joka tapauksessa tulossa. Esimerkiksi jos haluamme leveämmän kohdan kanavaan ylävirran puoleiselle kulmalle”, Setenh sanoi.

”Sitä voi kokeilla. Etsi jostakin työvoimaa sitä varten. Minä voin myös tulla siihen avuksi taikavoimieni kanssa”, Mihail sanoi.

Setenh nyökkäsi ja lähti etsimään työhön sopivaa työvoimaa. Työt kiviaineksen kaivamiseksi maan alta käynnistyivät jo seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti