keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Miksi tämä blogi on olemassa?



Olen jonkin aikaa kaivannut jotakin alustaa, jolla voisin jakaa ajatuksiani. Jokin sellainen alusta, jolla sen voisi tehdä lyhyesti ja helposti ilman sen suurempia paineita. Välillä olen miettinyt Twitteriä vaihtoehtona, mutta sen merkkimäärärajoitus ei tunnu itselleni sopivalta. Päinvastoin se tuntuu väkinäiseltä ja rajoittavalta. Olen myös miettinyt joitakin muita vaihtoehtoja, mutta mikään ei oikein ole sytyttänyt.

Seth Godinin blogia (http://sethgodin.typepad.com/) katsoessani aloin miettiä, että ehkä voisin perustaa blogin, jossa voisin helposti ja kevyesti jakaa ajatuksia. Sitten tajusin, että minullahan on olemassa jos kaksi blogia. Sijoitusblogini Elämästä sijoittamiseen tietysti on sisällöltään varsin selvä enkä sinne sekaan halua kirjoittaa satunnaisista aiheista. Mutta sitten on tämä blogi, jonka sisältö on aina ollut hieman sekava, vaikkakin pääosassa on aina ollut kirjoittaminen. Tosin viimeaikoina pääosassa on ollut jatkokertomus Betula nana, joka tuttuun tapaan jatkuu lähes joka torstai.

Sopisiko tämän blogin tekstien sekaan sitten toisentyyppinen kirjoittelu? Varmaan, kun aiemminkin on ollut. Muuhun kuin kirjoittamiseen liittyvät tekstit loivat jossain vaiheessa suuren osan blogin sisällöstä. Olen muutenkin ajoittain miettinyt sitä, että jatkokertomus siirtyisi omalle sivulle. Tämä helpottaisi sekä jatkokertomuksen, että muiden tekstien lukemista. Jos näin tekisin, mitä tähän blogiin jäisi? Kirjoitan nykypäivänä itse kirjoittamisesta ja siihen liittyvästä asiasta melko harvoin.

Sumentunut näkymä.

Se on hyvä kysymys. Tuo kysymys johdatti minut suoraan otsikon kysymyksen pariin. Miksi tämä blogi on olemassa? Tätä kysymystä tulen ehkä pohtimaan jatkossa, koska kaipaan edelleen sitä alustaa, jossa voin helposti ja kevyesti jakaa ajatuksiani. Ja tämä blogi, vaikka hyvä onkin kirjoittamiseen ja siitä keskustelemiseen, ei jotenkin tunnu helpolta ja kevyeltä alustalta pyörittää omia ajatuksia. Tähän blogiin liittyy jokin raskas vakavan kirjoittamisen taakka, joka tekee tekstien kirjoittamisesta vähemmän kevyttä.

Ehkä keksin jotakin muuta. Se ei tosin tarkoita sitä, että olisin varsinaisesti lopettamassa tämän blogin kirjoittamisen. Tällä blogilla on kuitenkin paikkansa, vaikka tekstejä jatkokertomuksen ulkopuolella tuleekin kirjoitettua tällä hetkellä aika vähän. Koskaan ei kuitenkaan tiedä, jos tuo asia muuttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti