lauantai 26. elokuuta 2017

Loistavat videoesseet



Olen viimeaikoina katsonut YouTubesta paljon videoesseitä ja ne ovat aivan loistavia! Videoessee ei välttämättä ole kovinkaan monelle tuttu formaatti, mutta suosittelen ehdottomasti niihin tutustumista. Pähkinänkuoressa videoessee on kuin essee, mutta pelkän tekstin sijaan siinä on mahdollista käyttää kaikkia audiovisuaalisia keinoja, yleisemmin puhetta ja videota tai kuvia.

Mutta miksi ne ovat niin loistavia? Koska ne ovat helppoja. Niitä on helppo katsoa ja saada eri asioista uutta tietoa ja erilaisia näkemyksiä. Katsojalle helppoudestaan huolimatta videoesseet saavat aikaan ajattelua siinä missä normaalikin essee. Videoesseessä on myös helpompi käsitellä audiovisuaalisuuteen nojaavia asioita kuin pelkässä tekstissä.

Itse katson videoesseitä pääasiassa koskien populaarikulttuuria ja viimeaikoina olen katsonut erityisesti elokuvia ja niiden tekoa koskevia videoesseitä. Voin kuvitella, että videoesseitä löytyy lähes jokaisesta aiheesta. Jos ei löydy vielä, niin tulevaisuudessa varmasti löytyy, koska formaatti on niin katsojaystävällinen ja helposti lähestyttävä.

Tässä lista muutamista ahkerasti katsomistani YouTube-kanavasta, joissa julkaistaan säännöllisesti videoesseitä:

Kaikki kyseisistä kanavista ovat englanninkielisiä, näin lisähuomiona. Samanlaisia videoita voi toki tehdä millä tahansa kielenä, mutta englanti on suosituin sen ollessa internetin yleiskieli ja tarjoten näin laajimman potentiaalisen yleisön. Kanavista kaikissa on myös vankka pääpaino elokuvien tekemisen eri osa-alueisiin ja osa keskittyy yksinomaan niihin. Näistä Nerdwriter1 käsittelee laajasti myös muita aiheita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti