torstai 28. syyskuuta 2017

Sininen pyramidi



Betula nana, osa 296

Nils Tammi oli kutsunut Mihailin nekropoliin. Nils oli löytänyt jotakin mielenkiintoista ja Mihail oli muutenkin suunnitellut käyvänsä tutustumassa tarkemmin nopeasti kehittyvään kaupunkivaltionsa osaan.

Mihailin ratsastaessa Nilsin kanssa sienipuiston ohitse Mihail huomasi, että sienien viljely ja jalostus oli edennyt nopeasti uusiin suuntiin. Puistossa oli jo samankokoisia sieniä kuin mitä suurimmat palmut Rovosin rannalla olivat. Sienien lakit varjostivat maata tehokkaasti ja pitivät auringonvalon poltteen kauempana maanpinnasta. Samalla maanpinta oli muuttunut suotuisammaksi ympäristöksi muille sienille.

”Kuinka suuriksi nuo sienet kasvavat?” Mihail kysyi.

”Eivät varmaankaan paljoa tuon suuremmiksi. Jalostustyö ei kuitenkaan ole vielä lopussa, joten tulevaisuudessa näemme varmasti vielä suurempia sieniä”, Nils vastasi.

Mihail nyökkäsi ja he ratsastivat puiston ohitse.

”Halusit ilmeisesti näyttää minulle jotakin muuta kuin sieniä?” Mihail kysyi.

”Arvauksenne osuu oikeaan, ruhtinas”, Nils vastasi.

”Olet löytänyt jotakin uutta?” Mihail kysyi.

”Alaiseni ovat löytäneet. En myöskään ole ihan varma voiko sitä sanoa uudeksi. Päinvastoin sanoisin sitä todella vanhaksi”, Nils vastasi.

”Mitä siis tarkalleen?” Mihail kysyi.

”Löysimme jonkinlaisen kuninkaallisen kaartin haudan. Tai sellaiseksi me sitä aluksi luulimme. Arvelimme aluksi myös, että kaartin haudat olisivat vartioimassa jonkin suuren kuninkaan hautaa”, Nils vastasi.

”Jos olisitte löytäneet kuninkaan haudan, et varmaankaan olisi pyytänyt minua tänne erikseen sitä katsomaan”, Mihail sanoi.

”En olisikaan. Siellä oli jotakin paljon mielenkiintoisempaa”, Nils sanoi.

Nils johdatti heidät pyramidin luokse, joka oli jonkin matkan päässä suurelta pyramidilta miltei nekropolin reunassa. Epäkuolleiden asutuskaan ei yltänyt vielä tänne saakka.

”Tätä pyramidia olemme tulleet katsomaan”, Nils sanoi.

Nils laskeutui hevosensa selästä ja Mihail seurasi esimerkkiä.

”Tämä on tainnut olla erityinen pyramidi aegyzalaisille”, Nils sanoi.

Mihail ei huomannut pyramidin ulkoasussa mitään erikoista.

”Samanlaiselta tämä näyttää”, Mihail sanoi.

”Hiekkamyrskyt ovat kuluttaneet maalin pois ulkokuoresta. Hiekan peittämissä osissa sitä on vielä jonkin verran. Koko pyramidi on ollut sininen”, Nils sanoi.

”Sitten se on kyllä erottunut kauas”, Mihail sanoi.

Nils johdatti heidät sisälle siniseen pyramidiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti