torstai 14. joulukuuta 2017

Ruhtinaan linna VI



Betula nana, osa 307

Mustaan kaapuun pukeutunut mies lähti. Mihailin jäi yksin työhuoneeseensa ensin toipumaan kohtaamisesta ja sitten pohtimaan tulevaa. Hänen vartijansa kävivät mustaan kaapuun pukeutuneen miehen lähdettyä tarkistamassa oliko Mihaililla kaikki kunnossa ja oliko Mihaililla jotakin käskyjä. Mihail käski heidän vain ohjata mustaan kaapuun pukeutunut mies ulos tämän haluamasta kaupungin portista.

Mihail päätti, että hän lähtisi pian Emilyn luokse heidän yhteisiin makuusaleihinsa. Sitä ennen hän halusi päästä ohi mustaan kaapuun pukeutuneen miehen tapaamisesta tulleesta järkytyksestä. Samalla hän halusi selventää ajatuksiaan ja ehtiä hieman miettiä sitä, mitä mustaan kaapuun pukeutunut mies oli sanonut.

Hänen täytyisi valmistautua sotaan. Tarkoittiko mustaan kaapuun pukeutunut mies sitä, että Suuri keisarikunta tulisi pettämään hänen luottamuksensa? Heidän kanssaanko he ryhtyisivät sotaan? Vai jonkin muun tahon kanssa? Imperiumin kanssa he nyt käytännössä olivat sodassa, kun kerran asettuivat konfliktissa Suuren keisarikunnan puolelle. Ehkä se oli se sota, jota mustaan kaapuun pukeutunut mies lupaili.

Mihailia epäilytti. Aegyzasta oli pitkä matka edes lähimpien Imperiumin liittolaisten luokse. Ei ollut mitään järkeä valmistautua täysimittaiseen sotaan heidän kanssaan. Välimatka oli yksinkertaisesti liian pitkä.

Ainoaksi mahdollisuudeksi jäi siis Suuri keisarikunta. Sekään ei todellisuudessa ollut kovin lähellä. Suthende oli Suuren keisarikunnan lähin osa ja sinne piti kulkea joko autiomaan poikki tai merimatka. Leveä autiomaa erotti Aegyzaa myös muusta Suuresta keisarikunnasta.

Yksi mahdollisuus oli aina se, että aegyzalaiset ryhtyisivät uudestaan taisteluun Netronovalaa vastaan. Mihail kuitenkin epäili tätä. Kun aegyzalaiset olivat huomanneet, että yhteistyössä he hyötyivät Netronovalasta, muukalaisvihamielisyys oli lähtenyt nopeasti laimenemaan. Nyt enää harva halusi uusien tulokkaiden lähtevän pois.

Mihail oli sitä mieltä, että hänen kansansa oli hyvässä turvassa. Ei millekään erityiselle sotaan valmistautumiselle ollut tarvetta, kun ei sellaista ollut näköpiirissäkään.

Päivän töitä olisi vielä ollut jäljellä, mutta Mihail päätti jättää ne seuraavalle päivälle. Tai sitä seuraavalle, jos työt kasaantuisivat. Hän halusi mennä Emilyn luokse.

Hänenhän piti myös kysyä Emilyltä halusiko hän auttaa valtakunnan hallitsemissa myös aivan konkreettisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti