perjantai 12. tammikuuta 2018

Uudenvuodenlupaus



En muista aiemmin tehneeni uudenvuodenlupauksia, mutta nyt päätin sellaisen tehdä. Vuotta on myös ehtinyt jo kulua hetkisen aikaa, mutta ajattelin silti lupauksestani kirjoittaa bloggauksen. Jos se saa paremmin pysymään annetussa lupauksessa.

Joulukuun suosikeissa kirjoitin saaneeni joululahjaksi Nokia Steel HR -kellon, joka toimii myös aktiivisuusrannekkeena. Kellossa on mukana toiminto, joka mittaa askelia ja askelmäärän tavoitemääräksi oli oletuksena asetettu 10 000 askelta päivässä. Hetken mietittyäni päätin, että vuoden 2018 aikana tulen kävelemään tuon askelmäärän joka päivä. Kyseessä ei kuitenkaan ole mahdoton määrä päivittäistä aktiivisuutta ja se tekee kuitenkin hyvää. Tavoitteen mukaisen kävelemisen aloitin itse asiassa jo viime vuoden puolella heti kellon otettuani käyttöön ja tänään onkin jo 15. päivä, jona 10 000 askeleen tavoite täyttyy.

Ainakin toistaiseksi aktiivisuuskello on auttanut lisäämään liikuntaa.

Pienenä varotoimena aion sallia itselleni sen, että puuttuvia askelia voi korvata seuraavina päivinä. Näin minun ei tarvitse pakottaa itseäni liikkeelle esimerkiksi sairastaessa. Kuitenkaan etukäteen askelia ei voi korvata. Näin voin estää sen, että jos satun syystä tai toisesta liikkumaan jonakin päivänä paljon, en voi sallia itselleni seuraavana päivänä laiskottelua.

Tällaisella uudenvuodenlupauksella olen lähtenyt vuotta 2018 kulkemaan. Ihan kirjaimellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti