torstai 26. huhtikuuta 2018

Suuren keisarikunnan raja IV


Betula pubescens, osa 12

Edkarin uhkaus tehosi. Lyhyen keskustelun jälkeen vartioaseman vartijat päättivät vapauttaa tiedustelijan. Hänet päästettiin vapaaksi pääportista ja tiedustelijaa vastaan Edkar lähetti kaksi aseetonta sotilasta. Tiedustelija oli huonossa kunnossa ja hänet oli käytännössä kannettava pois vartioasemalta.

Tiedustelija tuotiin Edkarin luokse. He olivat vetäytyneet vartioaseman muurista hieman kauemmaksi voidakseen keskustella rauhassa. Tiedustelija yritti tehdä Edkarille kunniaa, mutta hän oli siihen liian heikossa kunnossa.

”Oletko kunnossa?” Edkar kysyi.

”Minä selviän, herran kenraali. Kiitoksia, herra kenraali”, tiedustelija vastasi.

Tiedustelijaa lähdettiin viemään pääarmeijan luokse hoidettavaksi. Edkar lähetti kolmanneksen osastostaan mukaan saattamaan. Loput jäivät odottamaan vartioaseman reagointia Edkarin muihin pyyntöihin.

”Tuleekohan vartioaseman komentaja tänne tapaamaan meitä?” Solkar kysyi.

”Epäilen. Luulen, että hän vaatii minut yksin ja aseettomana sisälle”, Edkar vastasi.

”Aiotko suostua sellaiseen?” Solkar kysyi.

”En”, Edkar vastasi.

”Mitä jos he eivät sitten päästäkään meitä rajan yli?” Solkar kysyi.

”Sitten jäämme tähän rajalle odottamaan. Eivätköhän he pian käy levottomiksi ja lähetä sanaa kauemmaksi. Varsinkin, jos he yhtään tiedustelevat armeijamme kokoa ja sijaintia”, Edkar vastasi.

Jonkin ajan kuluttua toinen vartija palasi muurille seuranaan upseeri. Edkar seurueineen liikkui taas lähemmäksi muuria.

”Keitä olette ja millä asioilla liikutte täällä Suuren keisarikunnan alueella?” Upseeri kysyi.

”Kuten jo aiemmin sanoin, olen Edkar Netronova ja johdan Netronovalan armeijaa. Olemme matkalla pohjoiseen Suuren keisarikunnan avunpyynnön johdosta. Tietääksemme emme ole vielä astuneet keisarikunnan alueelle. Jos olemme, niin rajanne on huonosti merkitty”, Edkar sanoi.

”En usko, että ketään teidän kaltaistanne olisi pyydetty Suuren keisarikunnan avuksi. Pysykää siis poissa ja palatkaa sinne, mistä olette tulleetkin”, upseeri sanoi.

”Komennan mielelläni armeijan palaamaan kotiin, mutta haluan ensin varmistaa, että sinä välität tästä tapaamisestamme viestit Burgtuniin ja Suthcarriin ja kerrot samalla terveiset Netronovalan ruhtinaalta Mihail Netronovalta. Haluan myös odottaa paluuviestejä. Jos niissä välittyy sama viesti, minkä sinä nyt annat, niin lupaamme palata Netronovalaan. Sitä ennen odotamme niillä sijoilla, joilla nyt olemme. Toivottavasti tämä sopii teille”, Edkar sanoi.

Upseeri vilkaisi rinnalla seisovia vartijoita.

”Vaikka pidänkin viestejä turhana ajanhaaskauksena, lähetän ne joka tapauksessa”, upseeri sanoi.

”Kiitän tästä ajankäytöstänne. Lähettäkää leiriimme lähetti, kun olette saaneet vastaukset”, Edkar sanoi.

Tämän sanottuaan Edkar lähti pois vartioaseman luota ja palasi seurueineen armeijansa luokse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti